Je koffer inpakken is zó gedaan met deze handige tips!

Koffer inpakken

Yes! Je gaat op vakantie. Je hebt er hard voor gewerkt en bent er al een tijdje aan toe, maar het is dan eindelijk zover; je vertrekt binnen een paar dagen naar dat dat heerlijke relax-oord, een bruisende stad of op een avontuurlijke rondreis. Je hebt het verdient!

Maar voordat je écht kan genieten van al dat moois, rest je nog één belangrijke taak: je koffer inpakken! Er is nog zoveel om vooral níet te vergeten en zéker weten mee te nemen, dat het inpakken voor sommige mensen een kriem in plaats van een voorpretje wordt. Zonde! Om inpak stress te voorkomen helpen we je daarom alvast een eindje op weg met een paar handige inpak tips. Dat is nog eens relaxt op vakantie gaan!

 

9 inpaktips

Het grootste dilemma (zeker voor vrouwen) is áltijd hetzelfde, namelijk; hoeveel kleding mee op vakantie te nemen?! Want zelfs al heb je eigenlijk alleen je bikini nodig (van gemiddeld 500 gram). Dan kan een gelimiteerd bagagegewicht van 15 of zelfs 20 kilo nog genoeg stress met zich meebrengen! Want niet alleen de slippers en korte broek moeten nog mee, maar er zijn nog tal van andere zaken waar aan gedacht moet worden. En die samen lekker aantikken in gewicht. Om zoveel mogelijk stress te voorkomen hebben we daarom de 10 beste tips kort en krachtig op een rijtje gezet:

  1. Maak van tevoren een inpaklijst en werk deze af (let op: blijf kritisch!)
  2. Rol je kleding, in plaats van vouwen. Dit scheelt ruimte én kreukels!
  3. Nog niet genoeg ruimte? Probeer vacuümverpakkingen!
  4. Check van tevoren wat je accommodatie standaard aanbiedt. Wellicht dat je je zware handdoeken, föhns, douchgel, etc. thuis kan laten.
  5. Neem reisverpakkingen van je favoriete toiletartikelen mee. Dat scheelt super veel ruimte én gewicht!
  6. Voorkom lekkende flesjes en stop ze in een zakje of doe vershoudfolie over de openingen van de flesjes.
  7. Bescherm je kabels van lekkende flesjes of benauwde situaties, door opladers bijvoorbeeld in een zonnebrilkoker te stoppen.
  8. Gedragen schoenen mee? Doe ze in een tas of doe er een badmuts omheen, zodat je kleding schoon blijft.
  9. Vermijd knoopjes in je sieraden door ze door een rietje te halen en de sluitingen vast te maken. Et voilà!

Heb je alles succesvol doorlopen en je koffer veilig dicht kunnen krijgen? Dan volgt de laatste en misschien wel belangrijkste tip. Er zijn veel mensen die pas hun bagage wegen op het vliegveld, maar je kunt beter je koffer wegen thuis. Doe dit op tijd, zodat je nog genoeg tijd hebt om je koffer te herindelen, totdat je voldoet aan de vereisten.

Tips bagage rondreis

Het is logisch dat ieder type vakantie andere spullen vereist, maar de voorbereiding voor een rondreis vraagt toch iets meer planning dan voor een zon, zee, strand vakantie. Zo moet je bijvoorbeeld met een rondreis niet alleen rekening houden met de juiste kleding, maar is het type bagage net zo belangrijk.

Het is namelijk niet in alle gevallen even praktisch om met de grootste koffer op pad te gaan. Maar naast het issue van formaat en gewicht, kunnen ook handige gadgets zoals bijvoorbeeld een wereldstekker, je vakantie een stuk relaxter maken. Het leukste barretje vinden in een pittoresk dorpje gaat namelijk toch iets makkelijker met een volle batterij, dan de weg vragen aan locals in een vreemde taal.

 

Inpaktips handbagage

Naast tips over het zware geschut, zorgt ook een goede organisatie van je handbagagekoffer voor een comfortabele reis. Over deze tips kunnen we kort zijn; wees praktisch en stop de volgende zaken in je handbagage:

  • Paspoort
  • Portomonnee
  • Koptelefoon
  • Powerbank en oplaadkabels
  • Tijdschrift, puzzelboekje of E-book
  • Een korte broek of sweater